Remostort riskeert boete voor geuroverlast

maandag 12 augustus 2019 - 14:28
Emelie Wojcik
Het Remostort in Houthalen-Helchteren
Foto: Radio 2
Het Remostort in Houthalen-Helchteren riskeert een boete voor geuroverlast. Het Vlaams Departement Omgeving heeft een proces verbaal opgemaakt voor de geurhinder op het stort.

Het proces verbaal is intussen overgemaakt aan het Limburgse parket. “Wij hebben voornamelijk ’s nachts controles uitgevoerd omdat mensen vooral dan geurhinder ondervinden. Het bedrijf heeft al verschillende maatregelen genomen, maar de geurhinder blijft. Af en toe blijft de geur niet binnen de grenzen die voor ons aanvaardbaar zijn, daarom hebben wij een proces verbaal opgemaakt”, aldus Brigitte Borgmans van het Vlaams Departement Omgeving.

Aanmaning

Er waren de afgelopen jaren veel klachten van buurtbewoners over de stank. Bij de controles in 2018 was er sprake van lichte hinder. Het bedrijf werd toen aangemaand om de geurbronnen te onderzoeken. “Bij de geurwaarnemingen in het voorjaar van 2019 hebben we het bedrijf voor een tweede maal aangemaand om bijkomende inspanningen te leveren. Het bedrijf neemt nu structurele maatregelen en verneveld het stort elke avond met een geurmaskeerder”, aldus Borgmans.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!