Rookmelders redden levens

dinsdag 30 januari 2018 - 16:51
De campagne "Senioren en veiligheid" van de provincie Limburg is een succes. Senioren krijgen heel wat tips om brand en inbraken te voorkomen. Wie de infosessie bijwoont krijgt gratis een rookmelder. 500 toestelletjes zijn al aan de vrouw of man gebracht. En de provincie heeft er nog eens 500 bijbesteld.

Vorig jaar vielen er Limburg 2 doden bij branden. In heel het land ging het om 53 dodelijke slachtoffers. Opvallend, de helft van de dodelijke slachtoffers was ouder dan 65 jaar.  De provincie Limburg is daarom anderhalf jaar geleden met de campagne Senioren en Veiligheid gestart.  Wie een informatiesessie bijwoont als 65-plusser krijgt een gratis rookmelder meer naar huis.

Het belang van die al bij al goedkope toestellen kan volgens gedeputeerde Ludwig Vandenhove niet onderschat worden. " Op die manier weten mensen heel snel dat er brand is en dat is vooral 's nachts van levensbelang. Wie slaapt, ruikt de rookontwikkeling niet". 

Vanmiddag was een seniorenvereniging uit Maaseik te gast voor een informatiesessie.  Sommigen moesten al lang niet meer overtuigd worden van het nut van een rookmelder. "Bij ons thuis hangen er al jaren rookmelders en die zijn bovendien verbonden met de meldkamer. Onze kinderen hebben er intussen ook al hangen in hun woning." 

Meer preventietips vind je op www.preventiesenioren.be.  

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!