Sportanalist Stef Wijnants: "STVV verdedigt dramatisch en KRC Genk moet niet elke week andere schuldigen zoeken"

maandag 21 oktober 2019 - 09:14
Onze sportanalist Stef Wijnants zag geen te best weekend voor de Limburgse eersteklassers. Zowel STVV als KRC Genk gingen onderuit. Sint-Truiden met 4-1 in Anderlecht, Genk met 1-0 op het veld van Standard. Volgens Wijnants heeft STVV een groot probleem in de verdediging.

"STVV heeft gewoon geen verdediging", zegt Wijnants. "Teixeira is geblesseerd, Garcia haalt geen niveau en Janssens en Sankhon spelen daar omdat de eigenaars geen verdedigers gekocht hebben. We hebben het er in augustus al over gehad. De Japanse bazen van STVV zijn totaal onprofessioneel bezig geweest met de aankoop van spelers. Eerst deden ze niets, daarna hebben ze allemaal dezelfde soort spelers gekocht voor op de flanken. Helaas geen verdedigers. STVV heeft al 22 tegendoelpunten geslikt. Dat is zoveel als vorig jaar na 20 speeldagen, 9 speeldagen meer dus. Resultaten behaal je door een goede organisatie en met een stevige verdediging. Dit STVV heeft dit helemaal niet op eersteklasseniveau. Dat is helemaal niet waarvoor Marc Brys staat, maar ocharme de man, hij kan er niets aan doen. Hij heeft geen verdedigers. Drie tegen Genk, vier tegen Kortrijk en vier tegen Anderlecht, op deze manier komt STVV heel snel in vieze papieren terecht," klinkt Wijnants kritisch.

"Genk zoekt iedere week andere schuldigen"

Ook Racing Genk krijgt maar geen constante in de resultaten. Trainer Mazzu pakte met een opmerkelijke foto uit voor de camera’s om te bewijzen dat het enige doelpunt van Standard niet had mogen tellen. Maar Wijnants kan hem geen gelijk geven. "Om de simpele reden dat ik niet met 100 procent zekerheid kan zeggen dat die bal, voorafgaand aan het doelpunt, over de zijlijn was. Het gevoel zegt dat die bal over de zijlijn was, maar de realiteit is anders. Zijn bewijs is niet allesoverheersend.

Genk heeft er niets aan. Het heeft zichzelf te kort gedaan, want het had in een goede eerste helft moeten scoren. Toen speelden ze echt goed. Ze moeten wel oppassen dat ze niet bij elke wedstrijd excuses gaan zoeken waarom ze niet winnen. Op STVV was het de schuld van de onderbreking, nu die van de ref… Ik zou zeggen: doe gewoon beter. Voorlopig heeft de landskampioen te weinig punten met slechts 16 op 30. Dat is maar net 50 procent. Of dat nu scorebordjournalistiek is of niet, het zijn de feiten. Genk moet dringend een reeks neerzetten," besluit Wijnants

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!