Stadsbestuur Hasselt neemt maatregelen tegen sluipverkeer in Kuringen

woensdag 11 september 2019 - 06:45
Ilse Suffeleers
foto: google streetview
De stad Hasselt gaat het sluipverkeer door het centrum van Kuringen en door de wijk Berkenveld aanpakken. Er worden ondermeer verkeersremmers geplaatst.

Kuringen-Centrum kreunt al jaren onder het sluipverkeer. Dat geldt ook voor de wijk Berkenveld die automobilisten gebruiken als ze van Kuringen naar de Kempische Steenweg willen. Daarom worden er binnenkort onder meer verkeersremmers geplaatst. Maar volgens de Hasseltse schepen van mobiliteit Marc Schepers zullen die maatregelen alleen maar werken, als ook de weggebruikers zich aanpassen.

Het stadsbestuur wil mensen ertoe aanzetten meer de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken om zo het sluipverkeer te verminderen. "We willen het aantal sluiprijders dat in de Diepstraat reduceren", zegt schepen Marc Schepers, "10.000 voertuigen passeren er nu iedere dag, waarvan de helft sluipverkeer is." 
 

Zaal te klein 

Er kwam veel volk opdagen voor de info-avond, het zaaltje was zelfs te klein. Sommige aanwezigen vonden dat er éénrichtingsverkeer moest komen in sommige straten in Kuringen. Het is de bedoeling dat mensen die het centrum nu als sluipweg gebruiken, daardoor ontmoedigd worden.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!