Staf Cars uit Lommel rijdt al één jaar voor Flixbus in Amerika

dinsdag 16 april 2019 - 07:22
Fabrizio Simone
Foto: Radio 2
Het Lommelse busbedrijf Staf Cars rijdt al één jaar voor Flixbus in Amerika. Dat is een aanbieder van intercitybussen. Binnen Amerika zal Staf Cars flink uitbreiden en ook in Europa wil het lijnen uitbaten in Frankrijk en Duitsland.

Het autocarbedrijf Staf Cars uit Lommel rijdt al één jaar voor Flixbus in Amerika. Flixbus organiseert busritten tussen steden in 16 landen, grotendeels in West-Europa, en vervoerde in 2018 bijna 100 miljoen passagiers. Sinds een jaar heeft het bedrijf ook buslijnen in de Amerika.

Uitbreiden in Amerika

Staf Cars is gestart op één van de meest succesvolle lijnen van Las Vegas tot San Francisco en San Diego. “We zijn begonnen met 10 bussen en 30 chauffeurs“, zegt Paul Cremers van Staf Cars. “De bezetting in die bussen is 80%. Een groot succes dus.” Daar stopt het niet, want het Lommels bedrijf gaat uitbreiden. “De volgende maanden gaan we het aantal bussen verdubbelen, naar 20”, zegt Cremers. “En daar komen nog meer dan 30 chauffeurs bij. We gaan nu richting Florida en daarna hopelijk ook richting andere zuidelijke staten.”

"Short term-thinking"

Het is wel anders werken in de VS, ondervinden ze bij Staf Cars. “Bij ons zijn we gewend om iets meer op lange termijn te werken”, vindt Cremers. “In Amerika is het meer ‘short term-thinking’, en dat is wennen. Het is een agressievere wereld, maar de economie is hier top.”

Ook in Europa in opmars

Binnen Europa wil Staf Cars ook lijnen van Flixbus uitbaten in Frankrijk en Duitsland, in België doen ze dat al. “In België proberen we de groei een beetje af te remmen”, zegt Cremers. “We groeien hier van 25 naar 36 voertuigen. Daar komen ook meer dan 30 chauffeurs bij. We moeten de groei kanaliseren om de kwaliteit te blijven waarborgen.”

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!