Start Je Dag in een luchtballon

donderdag 12 april 2018 - 06:50
Daan gaat met zijn radiostudio van de grond! Binnenkort, als de weergoden ons goed gezind zijn, hoor je het ochtendprogramma Start Je Dag vanuit een varende luchtballon.

Een kerk, een schachtbok in Genk en een boot. Start Je Dag trekt er wel vaker op uit, maar deze keer doen we iets heel speciaals. Binnenkort hoor je Daan vanuit een varende luchtballon.

Hij stijgt op na 6 uur en brengt je dan tot 8 uur Start Je Dag van boven je hoofd, varend over Limburg. Welke route de ballon zal volgen, en waar hij zal opstijgen, is volledig afhankelijk van het weer en de wind. Ook weerman Eric gaat mee omhoog en brengt het weer vanuit de lucht. Dichtbij de bron als het ware.

Radio maken vanuit een varende luchtballon is niet evident. In zo'n mand is er niet veel plaats en toch moet een hele ploeg en veel technisch materiaal mee omhoog. Kabels kunnen vanzelfsprekend niet, dat zou verkeerd aflopen. En dus wordt deze Start Je Dag vanuit een luchtballon een (draadloos) technisch huzarenstukje. Er zal gevaren worden tussen de 100 en 300 meter hoogte.

Volg het live

Jij kan helaas niet mee omhoog door plaatsgebrek (en gewichtsbeperking), maar je kan thuis alles live volgen. Op de radio natuurlijk, maar we zorgen ook voor live-beelden vanuit de ballon op onze website radio2.be/limburg en op onze facebookpagina. Ongeveer 48u op voorhand kunnen we de vertreklocatie en (vermoedelijke) route meedelen. Wie weet passeren Daan en Eric dus pal boven je hoofd!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!