Startende ondernemers gaan koffiekletsen met ervaren collega's

vrijdag 13 december 2019 - 12:59
Dirk Reynders
foto: Corda Campus
Op de Corda Campus in Hasselt heeft Vlaams minister van innovatie Hilde Crevits (CD&V) vrijdagmorgen een nieuwe incubator geopend. In een deel van een nieuw gebouw is plaats voor 100 startende bedrijfjes, maar ook andere bedrijven en zelfstandigen zijn er welkom om zo een kruisbestuiving tot stand te brengen.

De startende bedrijfjes hadden al een eigen incubator, waar ze konden samenwerken, ideeën uitwisselen en een beroep doen op gemeenschappelijke diensten. Maar de ruimte was te klein geworden. Daarom is nu uitgeweken naar een nieuwe ruimte.

Op de koffie


"Hier is plaats voor meer dan 100 start-ups. Ze kunnen er een stoel of kantoortje huren aan erg lage tarieven. Maar we hebben ze nu verhuisd naar een leuke, dynamische werkplek en we hebben er een co-working zone aan toegevoegd. Daar kunnen naast de starters ook groeibedrijven, grote bedrijven en kleine zelfstandigen een stoel of een kantoortje huren," aldus algemeen directeur Raf Degens. "Zo kunnen mensen die bezig zijn met technologie, met ondernemerschap elkaar leren kennen, samen vergaderen en koffie drinken en ideeën van elkaar opdoen.

€ 25 voor een dagje kantoor


Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor startende bedrijven, in heel flexibele formules. Je kunt er zelfs per dag een werkplek huren voor 25 euro. In het totaal zijn op de Corda Campus ondertussen 250 bedrijven actief, in totaal werken er zo'n 5.000 mensen.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!