Steunbetuigingen uit het hele land voor brandweerkorps van Heusden-Zolder

maandag 12 augustus 2019 - 06:53
Hilde Lieten
Foto: Radio 2
De Limburgse brandweer en de gemeenten Heusden-Zolder en Beringen zijn in rouw na de dood van twee brandweermannen. Die kwamen gisterochtend om bij een brand in Beringen. De twee dodelijke slachtoffers maakten deel uit van het korps van Heusden-Zolder. Er werd ook nog een brandweerman van dat korps zwaargewond, drie anderen raakten licht gewond.

Er komen nog altijd massaal veel steunbetuigingen voor het getroffen brandweerkorps, de slachtoffers en hun familie. Heel wat Limburgse gemeenten betuigen hun medeleven maar ook politiediensten en brandweerkorpsen van over het hele land, en ook vanuit Nederlands Limburg. Aan veel kazernes hangt de vlag halfstok en bij de brandweer van Leuven wordt er straks een minuut stilte gehouden. De brandweer van Brussel heeft haar "fire stress team" ook naar Limburg gestuurd. Dat team geeft psychologische bijstand aan de getroffen korpsen. Er zijn ook al bloemen neergelegd op de plaats van de brand en aan de brandweerkazerne van Heusden-Zolder. En ook op sociale media worden nog altijd veel steunbetuigingen gepost. Vanaf 9 uur liggen er rouwregisters in de gemeentehuizen van Heusden-Zolder en Beringen. Daar kan iedereen die dat wil, zijn medeleven in neerschrijven. 

Oorzaak brand nog onbekend

Intussen is nog altijd niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was. "Dat onderzoek loopt nog", zegt Pieter Strauven van het parket. "Het gerechtelijk lab en een branddeskundige hebben gisteren al de eerste vaststellingen gedaan, maar er werd nog tot 's middags nageblust, en daarom zullen ze hun werk vanmiddag voortzetten."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!