Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Stoere leraar Wim breit vrolijke sokken en schrijft er een boek over

wo 30 okt. - 10:30

Op het eerste gezicht misschien niet meteen het meest sexy onderwerp, maar vrolijke sokken breien maakt Wim Vandereycken gelukkig. Straffer nog, hij heeft er een boek over geschreven! Daarin vind je plannen en patronen voor sokken met strepen, hartjes, kerstbomen of bergen.
© Foto: Radio 2

Vorig jaar werd hij nog bekend als de stoerste leraar omdat hij in z'n klas in Houthalen een tatoeage liet zetten. Wim Vandereycken is een stoere beer die ook onder z'n alter ego Mister Knitbear bekend is op Instagram. Hij vindt het geweldig om te breien, vertelde hij aan Maarten Cox: "Ik brei al heel lang, ik ben er al 10 jaar mee bezig. In de zomer van 2018 zat ik met de bekende Nederlandse haker Dennis en zo'n 140 vrouwen op een breicruise in Maasbracht, en daar is de samenwerking begonnen. Toen hebben we besloten dat we moeten gaan samenwerken en een boek moeten schrijven."

Geitenwollensokkenimago

Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de vrouwen op die breicruise tussen de 50 en 60 jaar was, willen Dennis en Wim iedereen weer aan het breien krijgen: "Het heeft nog altijd wel een imago dat breien iets is voor oude vrouwtjes, maar wij willen dat doorbreken", zegt Wim. "En we willen dat ook iedereen er voor uitkomt, dat het niet meer achter hoeken of kanten gebeurt."

Boek over sokken

Wim en Dennis kozen ervoor om een boek te maken over sokken: "Breien is heel leuk, maar met het Belgische weer kom je vaak uit op een sjaal of een muts. En die kan je misschien maar 2 maanden in een jaar echt gebruiken. Maar gebreide sokken kan je bijna het hele jaar door dragen."

Het boek staat boordevol vrolijke sokken en dat is dan meteen ook de titel: "Vrolijke sokken breien", en er zitten plannetjes bij die je makkelijk kan volgen. "Het boek is zo gemaakt dat iedereen kan leren breien, en voor elk niveau van breier zit er dan een uitdaging bij", zegt Wim.

Onthaasten

Je kan je natuurlijk de vraag stellen of er nood is aan zo'n breiboek. "Ja!", klinkt het bij Wim. "Mensen moeten weer onthaasten, weer gewoon in de zetel gaan zitten, ver weg van de laptop, tablet of smartphone."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet