Studiebureau bekijkt zandwinning in Kaulille

vrijdag 14 juni 2019 - 06:22
Jasmien Leboy
Luchtfoto van Kaulille
Foto: Google Maps
De gemeente Bocholt heeft een studiebureau aangesteld, om de plannen voor de zandwinning in Kaulille in goede banen te leiden.

Een studiebureau gaat nu alle facetten van de zandwinning in Kaulille bekijken. Een bedrijf wil daar 30 jaar lang zand gaan ontginnen, onder meer op de voormalige PRB-site. Een plaatselijk actiecomité en de partij Groen verzetten zich tegen die plannen, onder meer omdat daardoor heel wat bos in het industriegebied zal verdwijnen. Maar de zandwinning zou Bocholt tussen de 500.000 en 800.000 euro per jaar kunnen opleveren. Dat is veel geld voor een landelijke gemeente.

Langetermijnvisie

Het studiebureau bekijkt de planning en de mobiliteit, én zal ook de communicatie verzorgen. "Het ligt natuurlijk een beetje gevoelig in deze tijden, maar we moeten een langetermijnvisie kunnen hebben", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Leo Cardinaels. "Op termijn wordt het een veel mooier gebied, met veel meer natuur die aangepast is aan de streek. Het waardevolle bos dat er nu is, blijft ook staan."

Sanering

De gemeente vindt het ook een goede zaak dat in de plannen ook de sanering van de voormalige PRB-site is opgenomen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!