Topchef Danny Vanderhoven sluit zijn restaurant 'De Griffie' in Hasselt

woensdag 9 oktober 2019 - 09:02
Cynthia Vandeweyer
Foto: Radio 2
Foto: Radio 2
De Limburgse topchef Danny Vanderhoven zet zijn restaurant 'De Griffie' in de Bampslaan in Hasselt te koop. Dat kondigde hij zelf aan op zijn Facebookpagina. De stopzetting komt er omwille van medische redenen.

Eind september werd Vanderhoven met spoed opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie aan zijn been. Die operatie verliep succesvol, maar na enkele dagen heeft hij, in samenspraak met de artsen, beslist om zijn activiteiten stop te zetten. "De lange dagen in de horeca en de vele uren rechtstaan zijn voor mij helaas niet meer weggelegd", klinkt het op zijn Facebookpagina. 

Rustig tempo

Vanderhoven staat bekend als één van de beste chefs in de Limburgse culinaire wereld. Zo won hij al titels van Gault&Millau en in 2012 behaalde hij zijn eerste Michelinster voor zijn restaurant in Lanaken. Maar nu gaat hij het naar eigen zeggen rustiger aan doen. "Met 'l'Atelier Du Goût' gaan we binnenkort op een rustiger tempo de baan op. Het idee stak al langer in mijn schuif, maar kent nu sneller dan verwacht een vlucht vooruit. Bedoeling is dat we lunches en diners op locatie gaan verzorgen. Zo kunnen we tegelijkertijd de mensen die reeds bij ons een feest reserveerden, blijven bedienen." 

Overname

"Aan het tempo van de afgelopen jaren blijven werken, zou nefast zijn voor mijn gezondheid", zegt Vanderhoven. "Na vele slapeloze nachten heb ik dan samen met mijn vrienden en familie en met pijn in het hart beslist om 'De Griffie' te laten overnemen. We zijn blij en dankbaar dat we samen met jullie op twee jaar tijd van ‘De Griffie’ een sterk merk hebben kunnen maken." Wie geïnteresseerd is om het restaurant over te nemen, kan contact opnemen met Danny Vanderhoven zelf: danny@degriffie.be. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!