Twee nachtwinkels dicht in Beringen na flex-actie

donderdag 10 oktober 2019 - 15:58
Fred Breuls
foto: Radio 2
In Beringen zijn woensdag twee nachtwinkels gesloten na een flex-actie door de stad en een aantal inspectiediensten. Bij de gecoördineerde controle werden in het totaal 9 nachtwinkels gecontroleerd op brandveiligheid en hygiëne.

In verschillende winkels troffen inspecteurs vervallen voedingswaren aan en op 1 plaats moest zelfs de volledige inhoud van een diepvriezer vernietigd worden. Burgemeester Thomas Vints (CD&V): "Bij twee nachtwinkels bleek waren er  zulke ernstige problemen  met de brandveiligheid, dat er een reëel gevaar was voor de klanten en de omwonenden. Deze winkels zijn onmiddellijk ontruimd en gesloten, en mogen pas terug opengaan wanneer de brandweer hiertoe groen licht geeft." Zes andere nachtwinkels bleken niet de juiste uitbatingsvergunning te hebben. In totaal werden 3 pv’s gemaakt en zijn 11 waarschuwingen uitgedeeld.

Flex-actie

Aan de actie in Beringen deden heel wat inspectiediensten mee. Naast de gemeentediensten (bouwen en milieu, belastingen, lokale economie, wonen en bestuurlijke aanpak), werden ook inspecteurs van Toezicht Sociale Wetten, RVA, FOD Volksgezondheid, Dienst Vreemdelingenzaken, FAVV en BTW-controle ingeschakeld.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!