Israëlische investeerder voor Lommel SK goedgekeurd door Voetbalbond

woensdag 15 mei 2019 - 18:50
Jasmien Leboy
Nieuwe investeerders van Lommel SK
De Israëlische sportadvocaat Udi Shochatovitch zal 2,6 miljoen investeren in Lommel SK. Hij werd doorgelicht en goedgekeurd door de Voetbalbond. Ook Hasselaar Rudi Vandenput gaat investeren in de club.

Paul Kerkhofs, voorzitter van Lommel SK, is erg tevreden over de overeenkomst met de Israëlische investeerder. "Shochatovitch zal zijn kennis en netwerk gebruiken om een meer internationale A-kern te kunnen vormen", vertelt Kerkhofs. "Op dat vlak is voetbal een moeilijke business. Je moet er heel goed in thuis zijn om er omzet in te kunnen maken. En op dit moment is dat nog erg moeilijk in Limburg." Ook de Hasseltse sportconsultant Rudi Vandenput wordt bestuurder en medeaandeelhouder van de club.

Jeugdacademie

Lommel SK wil in de toekomst ook meer inzetten op eigen jong talent. Op korte termijn willen de club daarom een jeugdacademie uitbouwen naar het voorbeeld van grotere clubs.

Nieuw stadion

Wat de impact van de nieuwe investeerders zal zijn op de plannen voor een nieuw of gerenoveerd stadion is nog niet duidelijk. Shochatovitch heeft wel al laten weten dat hij de voorkeur geeft aan een nieuw stadion. Dat was ook het plan van het vorige gemeentebestuur. Het huidige gemeentebestuur neigt meer en meer naar de renovatie van het oude stadion. De club zelf is voor de financiering van die renovatie afhankelijk van het gemeentebestuur en wacht dus af wat het uiteindelijk zal worden. Wordt dus zeker nog vervolgd. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!