Unizo promoot winkelen in je eigen buurt

woensdag 12 juni 2019 - 14:14
Marc Lens
foto :Unizo
Vijf bekende winkels verspreid over heel Vlaanderen kondigden vanmorgen hun sluiting aan. Hier in Hasselt stond die boodschap te lezen op de etalage van de bekende schoenenwinkel La Bottega. Met de actie wilde ondernemersorganisatie Unizo haar "Winkelhier"-campagne in de verf zetten.

Voor de klanten van La Bottega was het vanmorgen even schrikken. Op de etalage stond de boodschap "Wij stoppen. Bedankt voor alle jaren". Maar even later op de dag kwam daar een toevoeging bij: "Wij stoppen nog lang niet. Bedankt voor alle jaren dat jij al winkelhiert. Koop bewust bij ondernemers van hier".

Winkelhiers

Ondernemersorganisatie Unizo had Hasselt uitgekozen om haar campagne rond het belang van winkelen om de hoek te lanceren. Volgens Unizo wordt iedereen daar beter van, want het geld dat je hier in de winkels uitgeeft, krijg je terug. Wie online koopt, geeft in de helft van de gevallen geld uit in het buitenland en zo verdwijnt er volgens Unizo jaarlijks maar liefst 8 miljard euro richting buitenland. Intussen zien we de leegstand in onze steden toenemen en gaan er ook heel wat jobs verloren in de sector. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!