"Veel te weinig effect"

donderdag 10 januari 2019 - 16:00
Christine Peeters
Foto: AWV
Sinds vorige maand staan er geluidsschermen langs de E314 in Genk, in de richting van Nederland. Over een afstand van 2,5 kilometer staan er schermen om het lawaai van het verkeer van de autosnelweg tegen te houden. Maar de inwoners die achter de geluidsmuur wonen, zijn niet tevreden over het effect ervan.

Teleurgesteld

"Het effect van de muur is heel miniem", zegt een inwoner van de Voskeslaan. "We merken er wel iets van, de geluiden worden een beetje gedempt maar echt niet veel. We horen nog steeds de wagens van de autosnelweg voorbij razen. Voor een investering van meer dan 4 miljoen euro is dat wel heel jammer." Een andere bewoner had er ook meer van verwacht. "We zijn best wel teleurgesteld. Ik kon niet studeren met mijn raam open en had gehoopt dat dit zou verbeteren, maar dat is absoluut niet het geval."

Lelijk

In het voorjaar komen er langs de geluidsschermen nog planten. "Ik hoop dat de muur dan wat groener wordt, want nu is het maar een grijze Berlijnse muur." Ook andere buurtbewoners vinden het niet mooi. "Onze tuin is ommuurd door deze geluidsschermen, precies alsof we in een gevangenis zitten. Het is echt heel lelijk."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!