Verhuist Radio 2 Limburg naar De Gerlache?

donderdag 22 maart 2018 - 11:46
De stad Hasselt heeft een lijst bekendgemaakt met de mogelijke namen voor het nieuwe stadhuis en de rijkswachtkazerne. In die kazerne komt vanaf dit najaar ook de redactie van Radio 2 Limburg.

Hoor je binnenkort Daan en Eva vanuit de Hazelwacht of De Kezerreme? Die 2 namen staan op de shortlist als nieuwe naam voor de vroegere rijkswachtkazerne. Ook Gardevil en De Stadswacht maken kans. 

Adrien de Gerlache

Hasselaren mochten de afgelopen maanden voorstellen doen voor een naam voor het nieuwe stadhuis, de rijkswachtkazerne en de hele site. Het stadhuis krijgt als het van de inwoners afhangt de roepnaam Hazohuis, Het Hasselthuis of Burgerhuis. Ook de scheepsvorm van het gebouw heeft vele mensen geïnspireerd: een van de voorstellen is 'T Scheep.

De Hasselaar is ook nog altijd erg trots op de vroegere inwoner ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache. Ze stellen De Gerlache voor als naam voor de rijkswachtkazerne en De Belgica voor het stadhuis. De Belgica was indertijd de naam van het schip waarmee de Gerlache naar de Zuidpool gereisd is.

 

(lees verder onder de foto)

 

De site krijgt binnenkort de naam Hazelhoek, Thuishaven, Het Beekforum of Obbe Beek. Die laatste is een oude naam voor Hasselt.

Stemmen tot eind april

Burgemeester Nadja Vananroye is tevreden met de shortlist van de inwoners. "Er zitten hele mooie namen bij. Het maritieme gegeven is heel duidelijk aanwezig en ook de geschiedenis van Hasselt komt aan bod." Hasselaren kunnen tot eind april stemmen op hun favoriete naam, waarna het resultaat bekendgemaakt wordt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!