Videowall en schietstand in nieuw politiehuis

vrijdag 15 juni 2018 - 13:00
nieuw politiehuis Limburg Regio Hoofdstad
Op 19 juni verhuist de Politie Limburg Regio Hoofdstad naar haar nieuw hoofdkantoor langs de gevangenis in Hasselt. De verschillende afdelingen van de politie zullen dan onder één dak zitten. Het gebouw staat op Campus H, een plaats waar ook de gevangenis, de verschillende noodcentrales en het veiligheidskorps een plaats hebben.

Videowall

In de meldkamer hangt een grote videowall van zes meter breed en bijna twee meter hoog. Hierop kunnen politiemensen de beelden van alle camera's in de politiezone bekijken. De beelden kunnen in real time bekeken worden, wat een meerwaarde kan zijn bij incidenten. Of kunnen tot een maand na de opnames geëvalueerd worden.

 

Schietstand

De politie Limburg Regio Hoofdstad is de enige politiezone in Limburg met een eigen schietstand. Tot nu toe moesten de politiemensen hun schietoefeningen op verplaatsing doen. Door de eigen schietstand kunnen de mensen vaker oefenen en besparen ze veel tijd.

 

Cellencomplex

Het cellencomplex bestaat uit 9 individuele cellen en één collectieve cel. In de collectieve politiecel kunnen meerdere personen tegelijk opgesloten worden. Het gaat dan om bijvoorbeeld demonstranten die de openbare orde verstoren. Voor minderjarigen zijn er twee toezichtslokalen. Die zijn afgescheiden van de cellen om te voorkomen dat jongeren in contact komen met de andere aangehouden personen.

 

De effectieve verhuis is gepland op dinsdag 19 juni. Die dag zal de politie moeilijk bereikbaar zijn. Het noodnummer 101 blijft wel actief.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!