Werken in Hasselt: alles zoals gepland, soms zelfs vlotter dan voorzien

donderdag 5 december 2019 - 15:50
Leen Paredis
groepje op de werf
foto: Radio 2
Hasselt is deze dagen 1 grote werf, maar de werken verlopen zoals gepland en zelfs hier en daar vlotter dan verwacht. Dat bleek donderdag tijdens een werfbezoek van de burgemeester en zijn team.

Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) wandelde donderdagnamiddag voorbij de verschillende werven in Hasselt, samen met enkele schepenen. Zo kwamen ze onder andere voorbij de Maastrichterstraat, de Grote Markt en de Blauwe Boulevard. "Ziet er goed uit", zegt Vandeput. "We zijn bijvoorbeeld vandaag begonnen met de kasseien te leggen in de Maastrichterstraat. Dat wil zeggen dat het er proper gaat bijliggen tegen Kerstmis!" De markt en de grote winkelstraat krijgen ook terug een laagje asfalt, zodat iedereen aangenaam kan kerstshoppen.

Hoort erbij

Burgemeester Vandeput beseft dat er wat gemor was onder de mensen en winkeliers in de stad: "Je kan geen eieren bakken zonder schalen te breken", zegt hij daarover. "Er was nu eenmaal een achterstand in de stad die we hebben moeten inhalen. We hebben gekozen voor de korte pijn." Eind maart zouden alle werken in de stad moeten afgerond zijn. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!