WK-gekte alom!

dinsdag 10 juli 2018 - 10:38
foto: Belga
Iedereen maakt zich op voor de match van de Rode Duivels vanavond tegen Frankrijk op het WK voetbal. Bedrijven en winkels sluiten vroeger, fans zoeken een leuke plaats om te kijken en jeugdkampen baden in een Duivelse sfeer.

Enkele supermarkten zullen vanavond vroeger de deuren sluiten, zodat de werknemers de match kunnen volgen. Ook bedrijven en restaurants volgen het voorbeeld. Bij Kautex in Tessenderlo bijvoorbeeld mag het personeel enkele uren onbetaalde vakantie nemen tijdens de match. Jan Lodewijckx van Kautex: "We doen het omdat we fan zijn van het voetbal en omdat we de Rode Duivels willen steunen. En we willen ons hardwerkend personeel ook iets gunnen." 

Kinderen spelen WK

In de Sportoase in Tongeren is er deze week een voetbalkamp helemaal in het teken van de Rode Duivels. Alle deelnemers komen vandaag in het rood verkleed en hebben toeters en vlaggen meegebracht. "Later wil ik een Rode Duivel worden", hoorden we een jongen vertellen. "België gaat winnen, ze spelen goed samen."
 

 

Frankrijk

En ook in Frankrijk wordt gesupporterd voor de Rode Duivels. Erik Heggen uit Lanaken woont en werkt in Parijs en zal dus in het hol van de leeuw naar de match kijken! "We gaan met een paar Belgen samen naar een cafeetje, tussen de Fransen", zegt Erik. "We gaan ons zeker helemaal uitdossen! Alleen mogen we niet té uitbundig doen als ze winnen. Dat zou maar weinig sympathie opwekken!" Hij denkt trouwens dat Frankrijk-België gaat uitdraaien op 2-3. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!