Zeven Limburgers aangehouden in onderzoek naar Italiaanse maffia-organisatie

donderdag 6 december 2018 - 21:16
Martijn Donné
Foto: Belga
In het onderzoek naar de Italiaanse maffia-organisatie Ndrangheta zijn in Limburg zeven verdachten aangehouden. Drie anderen worden uitgeleverd aan Italië. De aanhoudingen komen er na de grootschalige actie "Operatie Pollino" eerder deze week waarbij speurders op verschillende plaatsen in Italië, Duitsland, Nederland, en ook Limburg binnenvielen.

Tijdens de internationale actie werden in totaal 90 verdachten opgepakt. In onze provincie waren er dat vijftien. "Van de vijtien arrestanten heeft de onderzoeksrechter zeven mensen onder aanhoudingsmandaat geplaatst", zegt Pieter Strauven van het parket van Limburg. "Twee andere verdachten mochten onder strikte voorwaarden beschikken."

Italiaanse uitlevering

Drie andere Limburgse verdachten worden uitgeleverd aan Italië. "In het Europese verhaal vroeg de Italiaanse justitie de uitlevering van deze drie verdachten", voegt Strauven toe. "De onderzoeksrechter heeft ze woensdag onder aangehouden omwille van het Europees aanhoudingsbevel. De verdachten zien in het kader van hun uitlevering vrijdag een parkmagistraat."

Bij de grootschalige actie werd in in Italië, Duitsland, Nederland, en België in totaal 140 kilogram XTC en 3.000 à 4.000 kilogram cocaïne in beslag genomen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!