Zwarte Lola is overleden op haar 90ste

vrijdag 8 november 2019 - 12:56
Dirk Reynders
Zwarte Lola, overleden
foto: Radio 2
Zwarte Lola is niet meer. De zangeres die vooral in de jaren '60 en '70 menig jaloerse echtgenote de kast op joeg met haar provocerende liedjes en podiumgedrag is 90 jaar geworden.

Annie Heuts werd in 1929 geboren in Maastricht. Na de tweede wereldoorlog belandde ze in de showbusiness. Ze maakte carrière bij De Olympiazusjes en het orkest van Francis Bay. Maar haar grote doorbraak kende ze onder impuls van de Nederlandse producer Johnny Hoes. Hij maakte van haar een zangeres met erotische uitstraling: zowel in haar teksten, kleding als dansen op het podium. Zelf zei ze daar altijd over "Kijken mocht, maar aankomen niet".

Niet aankomen

Haar grootste hit had ze in 1967 met 'Ik ben Lola van de stripteasebar', daarna volgden nog “Dat ene slippertje” en “Wie me betaalt mag me bekijken”. In 1987 stopte  Annie Heuts met haar carrière.  Sindsdien kwam ze nog zelden als Zwarte Lola naar buiten. 

Uitvaart

Annie Heuts woonde intussen al jaren in Bolderberg in Heusden-Zolder. Daar is ze donderdag op 90-jarige leeftijd overleden. Volgende week vrijdag heeft haar uitvaart plaats.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!