Marc Van Ranst: “Behalve hier en daar een snipperdagje, kan ik nog niet rusten”

dinsdag 14 juli 2020 - 12:16
In ‘Zot veel Vakantie’ heeft Kim Debrie zot veel vragen voor Marc Van Ranst. Wij zaten allemaal in ons kot de voorbije maanden, terwijl Marc Van Ranst zijn kot amper gezien heeft. Hij vertelt.

“Ik merk dat veel mensen op vakantie zijn. Het is ook wat rustiger in het ziekenhuis. Voor de rest is er nog voldoende te doen. Behalve hier en daar een vakantiedagje nemen, lukt het me nog niet om stil te zitten.”

“Er zijn nog een paar dingen die van mijn checklist moeten geschrapt worden. Ik moet dringend naar de kapper en misschien eens naar de winkel. Een paar schoenen zijn broodnodig!”

Daguitstapjes met Marc Van Ranst

“Als er een snipperdagje aan te pas komt, ga ik op ‘vakantie’ in eigen land of in Nederland. Onlangs ben ik naar de Efteling geweest, daar kom ik graag. Maar evengoed zijn er wat uitstapjes in België gepland. Vorig jaar zijn we ook hier gebleven. We gingen naar de Ardennen. Het is al een tijdje geleden dat we de bergen in het buitenland opzochten. We blijven wel in de buurt. In 2018 gingen we naar de Waddeneilanden en trokken we door Nederland. De jaren daarvoor gingen we naar zee, net als in mijn jeugd. Eigenlijk is dat nog altijd even plezant!”

Voor de jeugdbewegingen hebben we heel wat gewerkt met het kabinet van Benjamin Dalle om kinderen op kamp te kunnen laten gaan. Op kamp gaan, kan dus veilig!

Een vader-zoon momentje

“Mijn zoon Milo zijn vakantie ziet er heel bizar uit. Hij heeft net een hele ‘vakantie’ achter de rug. Het begint te wegen, maar we wonen in een doodlopende straat met andere kinderen. Op die manier brengen ze hun zomer door. Hij gaat niet op kamp, maar blijft in de buurt. Hij mag wél op kamp. Voor de jeugdbewegingen hebben we heel wat gewerkt met het kabinet van Benjamin Dalle om kinderen op kamp te kunnen laten gaan. Op kamp gaan, kan dus veilig!”

“Een ultiem vader-zoon vakantiemomentje hadden we onlangs in de Efteling. We zijn er ook blijven slapen, dus dat was heel leuk. Dat is al gepasseerd. We gaan zeker nog eens naar de Ardennen, Pairi Daiza zal daar wel bij zitten, en misschien nog ergens in de buurt blijven slapen. Daarnaast doen we nog een aantal daguitstappen, waarschijnlijk naar zee, op een dag dat er niet veel volk is. Als het regent ofzo?" (lacht)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!