Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je millefeuille met mascarpone en frambozen

In de keuken

radio2 kerst

wo 21 dec. - 4:52

Frambozen zijn delicate vruchten die inspireren om er een dessertgebakje mee te maken. Speel zelf eens voor patissier want om deze ‘thuisversie’ van een fijn taartje te maken mag je vermoedelijk zelfs twee linkerhanden hebben.
Zo maak je millefeuille met mascarpone en frambozen
© Dagelijkse Kost

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 2 bakjes frambozen (reken 20 frambozen per taartje)
  • 500 g mascarpone
  • ½ citroen
  • 1 vanillestok
  • 4 eetlepels vanillesuiker
  • een scheutje room
  • 2 eetlepels bloemsuiker

Extra materiaal:

  • een rond uitsteekvormpje van ong. 7cm diameter
  • een (plastic) spuitzak
  • een zeefje

Aan de slag! 

De mascarponevulling:

Neem een ruime mengschaal en doe er de mascarpone in. Roer de kaas zacht.

Voeg het citroensap toe en een klein scheutje room. Roer met de garde tot je een smeuïge crème krijgt, met een dikte vergelijkbaar met half-opgeklopte room.

Snij de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Roer de zwarte vanillepuntjes door de mascarpone.

Voeg de vanillesuiker toe en roer tot de suiker oplost in de mascarponecrème.

Schep het mengsel meteen in de spuitzak en leg die een uurtje in de koelkast.

De bladerdeegkoekjes

Rol het vel bladerdeeg uit op je werkblad.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Druk rondjes uit het deeg met behulp van de uitsteekring. Je hebt drie rondjes nodig per taartje.

Neem een ovenplaat waarop je een vel bakpapier legt (of een siliconenmatje), met daarovenop de rondjes bladerdeeg.

De koekjes mogen tijdens het bakken niet ‘opblazen’. Om het nodige tegengewicht te hebben, leg je nog een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op de deeglapjes. Plaats vervolgens een tweede ovenschaal daarbovenop.

Bak de cirkels bladerdeeg in de voorverwarmde oven (170°C) gedurende 20 à 25 minuten.

Afwerking

Laat de koekjes van bladerdeeg afkoelen.

Spoel de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken.

Haal de spuikzak met mascaponecrème uit de koelkast en knip er het tipje af.

Neem de dessertbordjes en spuit er in het midden een klein toefje crème op. Leg daarop het onderste koekje. Zo kan je stabiel een taartje bouwen.

Spuit een laagje van de crème over het oppervlak van het koekje. Plaats daarop frambozen, met het topje naar boven gericht.

Leg daarop het wteede koekje en spuit er een laagje crème op. Plaats opnieuw framboven op de mascarpone.

Werk het taartje af met een derde koekje erbovenop en bepoeder elk taartje met wat bloemsuiker.

Extra

Wat kan je doen met de restjes bladerdeeg? Een aperitiefkoekje maken bijvoorbeeld.

  • Voeg de restjes samen en rol ze tot een dikke lap.
  • Snij het deeg in dunne stroken.
  • Strijk de repen deeg in met losgeklopt eigeel.
  • Strooi er geroosterde sesamzaadjes over, een beetje zout en/of wat Parmezaanse kaas.
  • Bak de koekjes goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.

Dit is een recept van Jeroen Meus. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet