3 waanzinnig interessante weetjes over de wereldhit 'Are you with me' van Lost Frequencies

maandag 29 maart 2021 - 10:13
In 2014 brengt Felix De Laet, de man achter Lost Frequencies, het nummer ‘Are You With Me’ uit. Wist je dat het gebaseerd is op een Amerikaans countrynummer? We lijsten drie interessante weetjes op over de wereldhit ‘Are You with me’ van ‘Lost Frequencies’!

Origineel nummer van countryzanger Easton Corbin

Felix De Laet, de man achter Lost Frequencies, bracht als jonge muzikant ettelijke uren door op zijn studentenkamer. Hij was gefascineerd door elektronische muziek. “Ik werkte vroeger op een kleine laptop, had toen geen studio en werkte ook nog niet met zangers samen. Ik had ook geen materiaal om dingen mee op te nemen. Elektronische muziek met gitaargeluiden, daar was ik zot van! Ik was op een bepaald moment op zoek naar een liedje waar ik gemakkelijk de gitaarpartijen van zou kunnen sampelen (herhalen van stukjes muziek). Zo maakte ik verschillende remixen en bleef ik ondertussen zoeken naar nog beter passende nummers.”  
 
“Tijdens de zoektocht naar een nieuw nummer botst Felix op het nummer ‘Are you with me’ van de Amerikaanse countryzanger Easton Corbin. “Ik heb dat nummer ontdekt op Soundcloud, het gekocht en ben dan beginnen experimenteren met het te versnellen. Ik ben daarna alles gaan opknippen, om zo de stukjes te behouden die ik fijn vond. Die kon ik dan achter elkaar zetten, de gitaar en de stem..." Felix plaatste zijn remix van het nummer op Soundcloud. De versie heeft succes en wordt ook opgemerkt door de platenfirma van de Nederlandse DJ Armin van Buren. Omdat het een remix is en géén origineel nummer, stelt de platenfirma voor om het nummer opnieuw in te spelen en het door een andere zanger te laten inzingen." En dat was de geboorte van Felix zijn wereldhit 'Are you with me'. 

Eerste Belg op nummer 1 in Verenigd Koninkrijk 

De nieuwe remix van ‘Are You With Me’ is een wereldwijd succes! Felix geraakt op nummer één in 18 verschillende landen. Hij is hiermee de eerste Belg die een nummer 1 hit scoort in het Verenigd Koninkrijk. Het nummer van Lost Frequencies is vandaag al meer dan 1 miljard keer gestreamd. “Ik dacht dat het potentieel had om gedraaid te worden op de radio, maar ik had het nooit zo intens verwacht. Het heeft meer dan 10 weken in de Europese hitlijsten gestaan." Felix was nog student toen zijn hit een succes werd, hij leefde even tussen twee werelden. “Eén van de eerste festivals waar ik stond was Tomorrowland Brazil, daar kan je als student toch geen neen tegen zeggen, examens of niet (lacht).”

Daarna is de bal helemaal aan het rollen gegaan, Felix wordt gevraagd voor radioprogramma’s tot verschillende festivals in binnen- en buitenland. In de tekst van het nummer zingt de zanger de woorden ‘Mexican sky’, een paar woorden met grote gevolgen. “Door die paar kleine woordjes kreeg ik een gigantische fanclub in Mexico. Mensen werden daar compleet zot door dat ene zinnetje (lacht)!”

Verschillende versies van ‘Are You With Me’  

“Het is echt een luxe om een nummer te hebben waar zoveel mensen plezier aan hebben. Objectief gezien denk ik dat het nummer succes had omdat het gewoon het juiste moment was voor dat genre van muziek. Ik denk dat als ik het nummer vandaag zou uitbrengen, het nooit dezelfde impact zou hebben. Ik blijf het ook leuk vinden om het nummer altijd heruit te vinden. Zo maak ik er soms ook andere versies van. In 2019 heb ik voor mijn optreden op Tomorrowland de outro aangepast en het ritme sneller laten gaan. Er waren toen mensen aan het wenen, dat gevoel is supertof! Het is leuk om alternatieve versies te maken en de mensen zo te verrassen. Ik ga het nummer ook blijven spelen, want het is momenteel een soundtrack van zoveel mensen en hun emoties.”  

Beluister het volledige verhaal achter de wereldhit 'Are You With Me' in de podcast 'Wereldhits van bij ons' via de Radio 2-app of via je favoriete podcast-app.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!