De Kreuners terug in het repetitiekot

dinsdag 16 januari 2018 - 15:56
De Kreuners
Het kriebelt bij Walter Grootaers & co. Ze zijn terug in hun repetitiekot te vinden om te oefenen voor hun grote zomerse comeback.

Wat in november nog een grap was, is nu realiteit. Walter Grootaers had toen gezegd dat De Kreuners opnieuw zouden optreden als gitarist Jan Van Eyken minder dan 100 kilo zou wegen. Toen de weegschaal op 84 kilo bleef staan, was er geen weg terug.

Maar ze kijken met plezier uit naar het eerste optreden. En dat vindt plaats op dinsdag 19 juni in de Ancienne Belgique in Brussel.
Kaartjes zijn er niet meer want die hebben allemaal een andere eigenaar gevonden. In de zomer komen ze zeker bij jou in de buurt langs.

Wist-je-datjes

Walter Grootaers is een voormalige Radio 2-collega. In 1973 werkte hij bij Radio 2 Antwerpen als bode, telefonist en discothecaris. Daar leerde hij ook het Nederlandstalige repertoire kennen.

In 1987 nemen De Kreuners de kerstsingle "A rum a dum dum" op. Door allerlei problemen komt de single pas in januari uit.

Omdat de kaartverkoop niet zo goed loopt, worden De Kreuners in 1980 gevraagd om het voorprogramma van onbekende U2 in de Brusselse Beursschouwburg te spelen.

In 2008 krijgen De Kreuners van minister-president Kris Peeters het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap. In zijn speech zegt hij dat ’De Kreuners zijn voor Vlaanderen wat The Chieftains of The Dubliners voor Ierland zijn: zij belichamen over vele generaties de échte ziel van de dynamisch, grappig, ontroerend en levende Vlaamse volksaard’. 

De Vlaamse Rolling Stones vielen bij Radio 2 meermaals in de prijzen. Tijdens Radio 2 Zomerhit gingen ze naar huis met de awards "Beste groepsdebuut" (1980), "Beste Belgische LP" (1981) en "Zomerhit" (1990). In 2007 kregen ze tijdens De Eregalerij een "Leven vol Muziek".

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!