Fout op de dansvloer

woensdag 11 juli 2018 - 08:00
openingsdansen
Na de speech van de zatte nonkel is de openingsdans hét hoogtepunt van een huwelijksfeest. Maar onbewust kan je hiervoor een verkeerde keuze maken.

Daar sta je dan met jouw volgelopen bambi-ogen in de armen van jouw nieuwe partner te slowen op de dansvloer van jouw trouwfeest. Naar deze openingsdans heb je dagen naar uitgekeken. Iedereen applaudisseert. Tot er iemand doodleuk vraagt of je wel weet waarover jouw ultieme openingsdans gaat.

De Foute 5

Dit is de Top 5 van openingsdansen die niet echt passen bij het geluk van een getrouwd koppel.

1. Every breath you take – The Police

Het kan gebeuren dat de titel van het liedje de lading niet dekt. Bij "Every breath you take" gaat het niet over elke adem of beweging die je goddelijk vindt bij jouw partner. Zanger Sting schreef deze klassieker over een stalker. En dat is niet meteen een goede basis voor het verdere geluk.

2. I will always love you – Dolly Parton

Hoe schoon kan het zijn als je in de oren van jouw nieuwe eega meezingt met Dolly's "I will always love you". Dolly Parton schreef het liedje na een relatiebreuk met haar partner Porter Wagoner.

3. Wonderful tonight - Eric Clapton 

"Wonderful tonight" is ook een vaste waarde op trouwfeesten. Eric Clapton schreef dit liedje terwijl zijn vriendin Patti Boyd zich klaarmaakte om naar een eerbetoon voor Buddy Holly te gaan. Hij beschrijft in deze klassieker dat het zoekwerk naar de juiste outfit bij haar niet vlot verliep.
Op het verlovingsfeest van kroonprins Filip en Mathilde was dit de openingsdans die Raymond Van Het Groenewoud toen zong. 

4. Keep on loving you - Reo Speedwagon

Zanger Kevin Cronin schreef het liedje "Keep on loving you" nadat hij constateerde dat zijn vriendin hem bedrogen had. In plaats van haar te verlaten, is hij toch met haar getrouwd. Het huwelijk heeft niet lang geduurd.
Cronin: "Het meest pijnlijke lied dat ik ooit geschreven heb."

5. Save the best for last - Vanessa Williams

Vanessa Williams, de voormalige Miss America 1984, heeft een pensioennummer met "Save the best for last". En er wordt ook op trouwfeesten vaak op geslowd. Het liedje gaat over de bewondering van een vrouw voor een man die geregeld op een andere wei staat.
Ze blijft dromen dat zij de laatste zal zijn.  
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!