Het tijdperk van de cd is bijna voorbij

dinsdag 13 maart 2018 - 16:50
Ed Sheeran
Digitale muziek zit duidelijk in de lift.

BEA Music beweert dat wij meer naar muziek via streaming luisteren dan via cd's.
Het kantelpunt is bereikt: betalende muziekstreaming is met 41% marktaandeel nu het meest populair. En steekt in België de CD voorbij, die nog goed is voor 37%.
Streaming is duidelijk populairder dan de CD.
 
47% van de aankopen zijn voor rekening van CD, DVD en vinyl samen. Het jaar voordien was dat nog 56%. Dat is een daling van 17,9%

Betalende muziekstreaming via bijvoorbeeld Apple Music, Deezer of Spotify is nu het meest populaire muziekformaat in België.
BEA Music, Belgian Entertainment Association Music, vertegenwoordigt de distributeurs en producenten van muziek in België. 

Lokaal 

Zeven van de 10 bestverkochte albums in Vlaanderen zijn van lokale artiesten. Ed Sheeran stond in 2017 op 1. Gevolgd door "Liefde voor muziek 2017" en de debuutplaat van Niels Destadsbader. Clouseau, Oscar and the Wolf, Bazart, Bart Peeters en K3 vervolledigen de lijst van bestverkopende albums van Belgische artiesten 
in Vlaanderen.

Streaming

In 2006 leerde de wereld Spotify kennen. De Zweedse muziekdienst kwam met een geheel nieuwe formule: een gigantische muziekbibliotheek van meer dan 40 miljoen liedjes. Zonder dat je daarvoor moest betalen. Je kreeg er wel reclame bij. Daarmee kon Spotify de artiesten betalen. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!