Hooverphonic gaat naar het Eurovisiesongfestival voor België in 2020

dinsdag 1 oktober 2019 - 22:55
Groot nieuws in de talkshow 'Vandaag' op Eén: Danira Boukhriss Terkessidis vertelde in primeur dat niemand minder dan Hooverphonic voor België naar het Eurovisiesongfestival trekt in 2020.

Op de 65ste editie van het muziekfestival, dat in Rotterdam plaatsvindt, vertegenwoordigt de band ons land.

Alex Callier (producer/songwriter) en Raymond Geerts (gitarist) vormen sinds dag één de ruggengraat van de band en werkten al samen met een uiteenlopende cast van zangers en zangeressen. Sinds 2018 is dat Luka Cruysberghs. Zij won in 2017 The Voice van Vlaanderen én het muzikale hart van Alex en Raymond. 

Fans van het Songfestival

Als rasechte songschrijver volgt Alex Callier al jarenlang het Eurovisiesongfestival, uit professionele maar vooral ook persoonlijke interesse.  De glamoureuze uitstraling, het niveau van de artiesten en het internationale appeal van de wedstrijd maken dat deelnemen voor Hooverphonic een logische volgende stap is. En ook Luka heeft een link met het Songfestival - weliswaar de juniorversie: als jonge tiener nam ze zelf deel aan de selecties voor Junior Eurosong in België. Als inzending koos ze toen…  'Happiness' van Hooverphonic. De cirkel is rond.

Afspraak in 2020

Het Eurovisiesongfestival vindt in 2020 plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 16 mei, en is live te volgen op Eén.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!