Icoon Doris Day in overleden

maandag 13 mei 2019 - 15:48
Doris Day
In Amerika is de zangeres en filmster Doris Day overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Ze werd 97 jaar.

In 1922 werd Doris Mary Kappelhoff geboren. Omdat haar familienaam niet echt bevorderlijk was voor een artiestencarrière neemt ze de naam Doris Day aan. Inspiratie vond ze bij het liedje “Day after day”.

Koningin 

Ze krijgt de titel "koningin van de romantische komedie" als ze ontdekt wordt door de filmproducenten. Ze is onder meer te zien in films als "Pillow talk", "Send me no flowers", “Tea for two” en “Calamity Jane”.

Liedjes

Een aantal liedjes die Doris Day in diverse films zong, werden grote hits. "Que sera sera" is dé klassieker van de zangeres Doris Day. Een liedje uit de film "The man who knew too much" van Alfred Hitchcock.  Onze Jo Leemans zong de Nederlandstalige versie.
In 1952 speelt ze mee in de oorlogsfilm "One minute to zero". Het liedje "When I fall in love" stond op de soundtrack. Later werd het liedje nog beroemder met de stemmen van Nat King Cole en Rick Astley.
Uit de gelijknamige film komt het liedje "Move over darling" uit 1963. In de jaren 80 gecoverd door Tracey Ullman.

Hart voor dieren

Doordat dieren niet altijd zachtaardig behandeld werden voor de filmproducties waar Doris Day een rol had, besloot ze zich ook in te zetten voor het welzijn van dieren en dierenrechten.
Samen met haar enige zoon Terry opent ze op latere leeftijd een diervriendelijk hotel in Carmel in de staat Californië. Het stadje waar ooit Clint Eastwood burgemeester was. 

Doris Day was een grote madam. Maar ze bleef altijd gemoedelijk. Ik had graag met haar kennis gemaakt.

Jo Leemans

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!