Ken je deze Belgische inzendingen voor het Eurovisiesongfestival nog?

woensdag 2 oktober 2019 - 10:00
We weten intussen dat Hooverphonic dit jaar voor ons de Belgische driekleur verdedigt op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Maar herinner je je deze artiesten nog?

Telex - 'Eurovision' (1980)

De elektro-popband Telex vertegenwoordigde ons in 1980 op het Songfestival in Den Haag met een erg bijzondere act. De confetti die zanger Marc Moulin uit zijn mouw tovert, kon het publiek desondanks niet overtuigen, want ze eindigden voorlaatste.

Sergio & The Ladies - 'Sister' (2002)

Sergio pakte uit met een flikflak die een beetje de mist in ging, en ook zijn score was lager dan verwacht. Hij eindigde op de dertiende plaats van 24 deelnemende landen.

Tom Dice - 'Me and My Guitar' (2010)

Nog groen achter de oren, werd Tom Dice na zijn tweede plaats in de talentenjacht X Factor op VTM naar het grote Songfestival gestuurd in Oslo. Met letterlijk alleen zijn stem en zijn gitaar wist hij de Europese harten te stelen. Hij eindigde op een knappe zesde plaats.

Mélanie Cohl - 'Dis Oui' (1998)

En of het publiek 'ja' zei. Mélanie eindigde zesde!

Ishtar - 'O julissi' (2008)

De verzonnen taal van Ishtar werd gesmaakt in eigen land, maar de Songfestival-kijker wist de groep niet in te pakken. Ze strandden in de halve finale op de voorlaatste plaats.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!