Kies jouw ultieme 3 van Bryan Ferry!

woensdag 23 september 2015 - 14:13
Bryan Ferry, de voormalige frontman van Roxy Music, en de man achter hits als 'More Than This', 'Slave To Love' en 'Let's Stick Together', wordt 75. Sinds zijn debuut in 1972, wordt Bryan Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolle muzikanten uit de pop- en rockmuziek.

Hij begon zijn carrière bijna 50 jaar geleden met de oprichting van Roxy Music. De groep, met ook Brian Eno, Phil Manzanera, Andy Mackay, Paul Thompson en Graham Simpson, scoorde een trits internationale hits waaronder 'Love Is The Drug', 'Avalon', 'More Than This' en de schitterende John Lennon-cover 'Jealous Guy'.

Als soloartiest is Ferry minstens zo succesvol als in zijn beste dagen bij de Britse groep, die volgens Rolling Stone Magazine nog steeds bij de beste bands aller tijden hoort. De singer-songwriter uit het noorden van het Verenigd Koninkrijk bracht in totaal vijftien soloplaten uit, waarvan Boys and Girls (1985), met daarop het monumentale 'Slave To Love'. Andere hits die Ferry door de jaren opnam zijn onder meer 'Kiss and Tell' en de meeslepende ballade 'Don’t Stop The Dance'. 

Kies jouw ultieme 3

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!