"Last night a DJ saved my life" op de E40 en E19

vrijdag 2 februari 2018 - 10:35
Last night a DJ saved my live
Wie deze ochtend op de E40 en E19 reed, zag iets nieuws. De tekst "Last night a DJ saved my life" werd deze nacht op het wegdek geschilderd. 

Het is een campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde die de mensen wil sensibiliseren om voldoende afstand te houden in het verkeer.

"Last night a DJ save my life" is een liedje van Indeep dat je leven kan redden. Twee seconden afstand houden van je voorligger is de boodschap.
In Vlaanderen gebeuren 7000 ongevallen per jaar, die te maken hebben met niet voldoende afstand houden tussen voertuigen.

Zingen voor veiligheid

Zoek een herkenningspunt, bv. een paal of een verkeersbord. Het moment dat jouw voorligger voorbij dat punt rijdt, moet u het bekende deuntje beginnen te zingen. Bent u uitgezongen op het moment dat uzelf het punt bent gepasseerd, dan hebt u voldoende afstand gehouden.

De teksten zullen twee weken op het wegdek blijven.
Je vindt de teksten op de E40 richting Brussel, tussen Aalst en Affligem en op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Vilvoorde.

Ambassadeur

Peter Van De Veire, collega bij MNM, is ambassadeur van deze campagne.

Levensreddende liedjes

Niet alleen "Last night a DJ saved my live" kan jouw leven redden. Ook "Stayin' alive" van The Bee Gees kan hulpen bieden in moeilijke situaties.
Het ritme van deze klassieker is ideaal om hartmassage te doen. "Stayin'alive" heeft een ritme van 104 slagen per minuut, terwijl voor hartmassage een ritme tussen 100 en 120 slagen per minuut wordt aanbevolen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!