Leuvense concertzaal ontruimd tijdens concert Frank Vander linden

dinsdag 14 januari 2020 - 15:12
Kristel Smout
Een middagconcert van Frank Vander linden in zaal Het Depot in Leuven is onderbroken na een brandalarm. Alle concertgangers moesten naar buiten. Maar het ging om een brandoefening, het publiek en de artiest wisten op voorhand dat het brandalarm zou afgaan.

In de concertzaal Het Depot aan het station van Leuven zijn alle toeschouwers vanmiddag geëvacueerd. Frank Vander linden trad op, maar hij wist dat het brandalarm zou afgaan tijdens zijn optreden. Mike Naert, de verantwoordelijke van het Depot wou een zo realistisch mogelijke brandoefening: "In overleg met de brandweer houden we vandaag een simulatie van een brand. We hebben bevriende organisaties en bedrijven uit de buurt uitgenodigd op een concert met een lunch. Er zijn sandwiches, 'ene met hesp en ene met kaas', en dan zullen we zien hoe het verloopt als het brandalarm afgaat."

Gitaar in de brand 

Frank Vander linden had op voorhand wel nagedacht over hoe hij zijn optreden ging inkleden: "De mensen weten dat het een brandoefening is, dus ik ga mopjes maken over dingen die kunnen gebeuren. Ik ga ook zeggen dat ze mij gevraagd hebben om er zeker van te zijn dat iedereen de zaal uitgaat. Ik ga mijn slechtste nummers spelen op het moment dat de sirene afgaat. En daarna laat ik mijn gitaar achter in de brand." 

Nooduitgangen 

Volgens Frank vander linden heeft de ramp tijdens Pukkelpop er wel voor gezorgd dat artiesten meer stilstaan bij wat er kan gebeuren tijdens een concert: "Normaal ben je daar niet mee bezig als je ergens moet optreden, maar veel muzikanten hebben na de Pukkelpopramp meer oog voor waar de nooduitgangen zijn. Maar over het algemeen is het heel veilig om te spelen in de zalen in Vlaanderen." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!