Na vijf jaar nog altijd geen Luc De Vosstraat in geboortedorp Wippelgem

donderdag 28 november 2019 - 19:03
Ward Schouppe
Portret van Luc De Vos
Foto: Belga
Vijf jaar na de dood van zanger en muzikant Luc De Vos is er in zijn geboortedorp Wippelgem, deelgemeente van Evergem, nog altijd geen straat naar hem genoemd, ondanks beloftes van het gemeentebestuur. "Maar dat kan nog komen", zegt burgemeester Joerie De Martelaere (N-VA).

Vlak na de dood van de bekende zanger Luc De Vos liet het gemeentebestuur van Evergem, waar zijn geboortedorp Wippelgem een deelgemeente van is, weten dat ze een straat naar hem zouden noemen. Precies vijf jaar later is het er nog niet van gekomen. Maar, dat betekent niet dat een straat, of een plein, met de naam er nooit komt.

Nog geen gelegenheid gehad

"In Wippelgem komen er nu eenmaal niet zo heel erg veel straten of pleinen bij. De gelegenheid heeft zich gewoon nog niet voorgedaan. We hebben wel al andere initiatieven genomen om één van onze bekendste inwoners te eren", vertelt burgemeester Joeri De Martelaere bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Wel al een "Miawegel"

"In samenspraak met de inwoners van Wippelgem, waar Luc De Vos is opgegroeid, en de cultuurraad hebben we al drie dingen gerealiseerd ter ere van de zanger. Zo is er een Miawegel, vlakbij de molen van Wippelgem. De verbindingsweg is genoemd naar één van de bekendste nummers van Gorki, de band van De Vos. Daarnaast is er ook een rustplek met een picknicktafel en een zitbank waar teksten van Luc De Vos zijn aangebracht. En, we hebben ook een "Luc De Vos"-wandeling ontwikkeld langs betekenisvolle plekken, zoals de school waar Luc De Vos ooit zat", benadrukt De Martelaere.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!