Stef Bos wint Zuid-Afrikaanse prijs

vrijdag 9 februari 2018 - 13:23
Stef Bos
Op donderdag 8 februari heeft Stef Bos de theaterprijs "Fiesta" gekregen.

Tijdens een Gala op de Zuid-Afrikaanse televisie kreeg Stef Bos deze prijs voor de solo-voorstelling "Kern" die vorig najaar in première ging op het theaterfestival van Potchefstroom (Aardklop).

Stef Bos ontving deze award in de categorie 'Beste muziek theatervoorstelling 2017'.
De jury oordeelde dat hij met deze voorstelling een absoluut hoogtepunt bereikt als songwriter die de ontroering, het engagement en de humor organisch in elkaar laat overlopen.

Stef Bos: "Het is een ongelofelijke eer om als songwriter uit de Lage Landen deze prijs te krijgen in een land dat onder mijn huid is gekropen met al zijn schoonheid en moeilijkheden. Deze prijs geeft het aangename gevoel dat de liefde wederzijds is. Zuid-Afrika was altijd een spiegel om te zien waar ik zelf vandaan kom en dat element speelde in de solovoorstelling KERN eigenlijk de hoofdrol.  Reis rond die wereld om huis toe te gaan. Praat met een vreemde om myself te verstaan. 
Dus ja ….Baie baie baie dankie……Dankie aan al die mense wat my deur die jare die land het leer ken en my inspirasie gegee het om songs te skryf in die wonderlijke taal.
"

Fiesta

De naam van de prijs "Fiesta" verwijst naar de verschillende ‘Kunstefeeste’ (Theaterfestivals) waar nieuwe theaterproducties te zien zijn en beoordeeld worden.

Momenteel toert Stef Bos met deze voorstelling "Kern" door de Lage Landen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!