Ten dans met het kersverse koppel

woensdag 11 juli 2018 - 06:01
Brussel trouwt
Het hoogtepunt van elk trouwfeest is de openingsdans. Vooraleer de DJ "changé" roept, mogen de bruidegom en de bruid eerst elkaar nog eens diep in de ogen kijken, dansend op het liedje dat het huwelijk samenvat.

En vaak is de openingsdans een slow, een plakker, een trage of een één-tegel-dans. In Nederland ook wel eens een buikschuiver genoemd.
Dat ene liedje heeft dikwijls een emotionele betekenis voor de gelukkigen. Het is een buitengewoon intiem moment, onder het goedkeurend oog van de rest van de zaal.
Daarna gaat het dak eraf voor de rest van de genodigden.

Spotify

Recent heeft de website Spotify, een streamingdienst voor muziek, een lijst gepubliceerd met de populairste openingsdansen. Daarvoor analyseerden ze meer dan 400 000 speellijsten wereldwijd met een trouwthema. 
De Top 3 ziet er als volgt uit.

1. "Thinking out loud" van Ed Sheeran

Ed Sheeran schreef destijds dit liefdesliedje voor zijn toenmalige vriendin, Athina Andrelos, die werkte voor Jamie Oliver, de bekende kok uit Engeland. De relatie heeft maar een jaartje geduurd. Ed Sheeran schreef het liedje "Thinking out loud" aan zijn keukentafel.

2. "At last" van Etta James

"At last" werd in 1941 oorspronkelijk geschreven voor voor de musical Sun Valley Serenade. Glenn Miller dirigeerde het orkest. In 1961 leende Etta James haar stem aan dit liedje.
Tot ongenoegen van Etta James zong Beyoncé "At Last" tijdens de eerste dans van Barack Obama met zijn vrouw Michelle, na de inauguratie als Amerikaanse president.

3. "You are the best thing" van Ray Lamontagne

Op het liedje "You are the best thing" van Ray Lamontagne mag er al eens iets vlugger gedanst worden. Want het tempo is iets hoger dan een slow. Dit was ook de openingsdans van onze collega Cathérine Vandoorne, presentatrice van De Madammen.

Radio 2

Het was even zoeken welke stemmen van Radio 2 destijds hun kersverse partner gedurende 3 minuten al schuifelend in de ogen keken op de dansvloer van hun trouwfeest.

Peter Verhulst van De Topcollectie probeerde niet op de voeten te trappen van zijn vrouw tijdens "Against all odds" van Phil Collins. Waarom dit liedje? Het was gewoon een actueel hitje dat ze beide mooi vonden.

Kim Debrie van Plage Préférée smolt helemaal weg in de armen van de andere helft van haar trouwboekje op de melodie van "Mooi" van Clouseau. Vooral de tekst van dit liedje was bepalend voor de keuze van deze openingsdans.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!