Thuis door corona? Coldplay en Stan Van Samang geven huiskamerconcerten in hun eigen living!

woensdag 18 maart 2020 - 12:02
Door de maatregelen tegen corona moeten we allemaal wat origineler uit de hoek komen om contact te houden met elkaar. Ook muziekartiesten gaan op zoek naar creatieve manieren om verbonden te blijven met hun fans. Het initiatief van De Wereldgezondheidsorganisatie, 'Together, at home' komt dus als geroepen! Bekende artiesten zullen de komende weken huiskamerconcerten geven op Instagram. Coldplay en John Legend zijn er als eersten mee begonnen.

Chris Martin van Coldplay covert David Bowie

"Het lijkt me leuk om te horen hoe met jullie gaat", begint Chris Martin zijn thuisoptreden. "Ik wil ook graag mijn styliste bedanken voor mijn outfit", gaat het al grappend verder. Daarna speelt hij verzoekjes van fans die live mee aan het kijken zijn. Onder meer 'A Sky Full Of Stars', ‘Trouble’ en ‘Viva La Vida' passeren de revue. Maar het blijft niet bij hits van Coldplay,  Martin waagt zich ook aan 'Life on Mars' van David Bowie.

John Legend zingt in pyjama

Ook John Legend nodigt zijn fans uit in zijn woonkamer. Hij maakt het zichzelf extra comfortabel in zijn badjas, maar hij belooft plechtig aan de kijkers dat wel degelijk zijn ondergoed aan heeft. Het wordt extra leuk wanneer ook zijn vrouw Chrissy Teigen en hun dochter zich bij het virtueel feestje vervoegen!

Stan Van Samang zingt nieuwe single 'samen' met band

Ook in eigen land wordt het voorbeeld van Chris Martin gevolgd. Zo organiseerde Stan van Samang een ‘Blijf in uw kot’-sessie. Samen met zijn muzikanten nam hij zijn nieuwe nummer ‘River of Life’ op, terwijl ze elk gewoon thuis waren.

Suzan & Freek schrijven nieuwe single

"Vannacht konden we niet slapen en we schreven er dit liedje over. ‘Ik blijf thuis voor jou.’ Dankjewel alle zorgverleners & alle andere helden, dankjewel dat jullie ons erdoor helpen. We mogen zó blij met jullie zijn", schrijven Suzan & Freek op hun Instagram-account. Of hoe corona ook mooie dingen kan opleveren!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!