Warme bakker Koen Crucke
wo 6 jun. - 1:50
Als Alberto Vermicelli bij Samson en Gert binnenkwam, wist hij steeds de rechte weg naar de koekjestrommel in de keuken.
Eind 2019 kan hij zijn eigen taarten meebrengen voor zijn twee dikke vrienden. Want Koen Crucke wil volgend jaar patissier worden. Hij volgt momenteel een opleiding aan de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge.
Voor de verjaardag van zijn partner Jan heeft Koen voor het eerst zelf een slagroomtaart gemaakt. Niet om mee te gooien welteverstaan. Voor kerstdag staat een kerststronk op het programma.
Als Koen deze opleiding met vrucht beëindigt, zal dat het eerste diploma zijn dat hij aan zijn muur mag hangen.
Alberto zal heel gelukkig zijn.
Culinaire talenten
Koen Crucke is niet de enige artiest die graag in de keuken staat. Er zijn collega's die ook goed overweg kunnen met een koksmes.
Bart Van Den Bossche
In 2011 werd Bart Van Den Bossche bekroond met de titel van Masterchef. In de finale serveerde hij onder meer een pittige langoustine met tandoori als voorgerecht en een amuse van zelf gepelde noordzeegarnalen.
Na de finale nam hij zelfs als bedanking het liedje "Als het maar lekker is" op.
Zoals zovelen heeft Bart het koken van zijn moeder geleerd. Bart heeft niet lang van zijn titel kunnen genieten. Hij overleed onverwacht in 2013.
Bart Kaëll
Bart Kaëll heeft van zijn oma geleerd om opgelegde haring met frieten te eten. Liefst op krantenpapier. Tot groot jolijt van zijn moeder.
Hij is een fervente hobbykok met een eigen moestuin.
Bart haalde de finale tijdens Masterchef 2010. Hij moest de duimen leggen voor Sabine Appelmans.
Lindsay
Lindsay De Bolle - zus van Christoff - is ook een liefhebster van de Vlaamse kost. Dat ze, naast zingen, ook nog kan koken, bewijst haar deelname aan Masterchef 2012. Voor haar bloemkool in witte saus komen ze van heinde en ver.