Het ABC van Twitter

donderdag 31 maart 2016 - 15:58
Aha!
Geen kaas gegeten van Twitter? Dankzij dit ABC ben je helemaal mee!

@replies

Wil je op Twitter naar een specifiek persoon tweeten? Doe dat dan met het @-teken gevolgd door zijn of haar gebruikersnaam.

Bio

Je bio is een korte (maximaal 160 tekens!) beschrijving van jezelf op je profiel.

Hashtag

Een hashtag (#) gebruik je om je tweet te kenmerken. Zo laat je weten over welk onderwerp je aan het praten bent, of geef je een bepaalde toon of gevoel weer. Bijvoorbeeld 'Wat is die Marvin toch een sloeber #temptationisland' of 'Waar is die koffie? #moeilijkemaandag.'

Lijst

Geraak je, omdat je erg veel mensen volgt, het overzicht wat kwijt? Groepeer dan andere Twitter-gebruikers in lijsten. Zo kan je bijvoorbeeld een lijst maken voor al je vrienden, een andere lijst voor de beroemdheden die je volgt, enzovoort. Om een lijst te maken ga je naar je profiel, klik je op 'Lijsten' en vervolgens op 'Nieuwe lijst maken'.

Retweet

Wanneer je een tweet leuk vindt kan je 'm, net als op Facebook, liken. Daarvoor klik je op het hartje onder een tweet. Maar wanneer je die tweet wilt delen met je volgers kan je 'm ook retweeten. Zo zet je de originele tweet ook op jouw tijdlijn.

Startpagina

Op je startpagina worden de tweets van de personen die je volgt weergegeven. Daarnaast zie je ook aanbevolen accounts en trends (zie hieronder).

Trending Topics

De onderwerpen die op dat moment populair zijn en waar dus veel over wordt getweet.

Tweeten

Boodschappen van maximaal 140 tekens versturen.

Volgers

De mensen die je Twitter-account volgen.

Zoeken

De zoek-knop staat bovenaan de site.  Met die functie kan je erg snel tweets over een bepaald onderwerp terugvinden. Als zoekopdracht kan je hashtags gebruiken, maar ook met kernwoorden of gebruikersnamen zal je snel vinden wat je zoekt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!