Stressvrij op zakenreis dankzij deze tips

vrijdag 1 april 2016 - 14:14
Aha!
Moet je vaak reizen voor het werk? Dankzij deze tips verloopt het allemaal wat vlotter en aangenamer!

Inpakken

a74400d0b03b17118303d390b7ba5f1e
Maak een lijstje met items die je (bijna) altijd mee moet nemen. Neem het ter hand en het inpakken loopt als een trein! Vul nog aan met extra's die niet op je lijstje staan, en je bent klaar.
54e41af4d28e5d6752da8f0a66cecf2f
Of nog beter: laat je koffer altijd semi-ingepakt staan. Koop een extra lader voor je gsm of laptop en maak een extra gevulde toilettas. Laat die gewoon altijd in je koffer liggen, en je bespaart jezelf heel wat tijd.
57e63e193fc057cc22cfc6cb9cb25081
Probeer je kledingkeuze zo samen te stellen dat al je bovenstukken bij al je onderstukken passen. Zo kan je een oneindig aantal outfits samenstellen, zonder heel je kleerkast in te pakken of een gigantische koffer mee te zeulen!

Onderweg

important-travel-documents
Tegenwoordig krijg je je hotelreservering, je vliegtickets, ... allemaal in je mailbox. Toch is het een goed idee om alle documenten die je nodig hebt op je zakenreis ook even af te drukken. Heeft je telefoon of laptop het moeilijk in het buitenland of vind je geen internetverbinding? Dan kan je terugvallen op je papieren documenten. En als je dan toch aan het printen bent, maak dan ook in eens een kopie van je paspoort, identiteitskaart, ... voor moest je je portefeuille ergens kwijtspelen.
ST_20160310_CHECK10Z3IJ_2127596
Reis je met het vliegtuig? Het lijkt een voor de hand liggende tip, maar wees altijd vriendelijk en deftig gekleed. Wanneer je een goede indruk maakt, zullen de mensen aan de check-in jou veel sneller kiezen voor een betere zitplaats in het vliegtuig, en bezorgt de steward(ess) jou graag een tweede drankje.

Ter plekke

bpa_in_receipts_canada
Moet/mag je de betalingsbewijsjes van gemaakte kosten terug inleveren op het werk? Maak er een gewoonte van om 's avonds op hotel de briefjes te verzamelen in een envelop of mapje, zo blijven ze netjes samen. En maak dan ook snel eventjes met je gsm een foto van elk bonnetje. Het duurt maar 5 minuutjes, maar toch bespaart het je heel wat problemen als je er toch eentje kwijtspeelt. Je kan hetdat natuurlijk ook doen wanneer je op het vliegtuig of in de trein zit, je hebt er toch geen wifi voor nodig!
hotel-pegasus
Wil je in een lokaal café of restaurant even je mails checken maar ken je het wifiwachtwoord niet? Zoek de zaak dan even op op bekende reiswebsites zoals Tripadvisor, Lonely Planet, ... Vaak laten bezoekers de wificode achter in de commentaren. Of, vraag het gewoon aan de barman/vrouw!
tokbox-facetime
Installeer zeker een handige app zoals Facetime, Skype, Whatsapp, ... Hiermee kan je bellen, videochatten en sms'en via het internet. Helemaal gratis dus wanneer je via de tip hierboven het wifiwachtwoord te pakken gekregen hebt!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!