Zo start je je barbecue

Heb je ook soms moeite met je barbecue aan te steken? Wij zetten de verschillende manieren even op een rijtje.

Aanmaakhout (±45 min)

De meest traditionele manier om het vuur te starten is door aanmaakhout te gebruiken.
  1. Maak proppen van krantenpapier.
  2. Spreid het aanmaakhout en de proppen op de bodem van je BBQ met daar bovenop enkele briketten.
  3. Steek het krantenpapier aan. Doe er meer krantenpapier en aanmaakhout bij als de briketten niet aan gaan.
  4. Leg meer briketten op het vuur als de eerste briketten goed beginnen te branden.

Kolenstarter (±30 min)

kolenstarter_002
Een kolenstarter is een stalen cilinder met aan de onderkant een rooster. Niet alleen een handig hulpmiddeltje om je vuur snel, efficiënt en gelijkmatig aan te steken, maar ook om nadien een nieuwe lading hete kolen op je barbecue te leggen.
  1. Doe briketten (of kolen) in de kolenstarter.
  2. Leg enkele aanmaakblokjes op het rooster van je BBQ en steek ze aan.
  3. Zet de cilinder op de brandende blokjes en wacht tot alle briketten askleurig en grijs zien.
  4. Strooi de briketten uit in je barbecue.

Elektrische starter (±10 min)

kolenstarter_004_elektrisch
 
elektrische_kolenstarter
Misschien wel de makkelijkste en veiligste manier om een BBQ aan te steken. Het is eigenlijk niet veel meer dan een soort verwarmingselement, en na slechts tien minuten heb je al hete, gebruiksklare kolen of briketten. Nadeel is natuurlijk wel dat je een stopcontact in de buurt moet hebben.

Aanmaakvloeistof?

Hoewel werken met aanmaakvloeistof een makkelijker alternatief is voor het ontbranden van aanmaakhout, bederft de vloeistof de smaak van het eten volledig. Ten alle tijde vermijden! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!