Ontdek de Scheldevallei op 16 juni tijdens Hoogtij

maandag 3 juni 2019 - 08:00
wandelaars
Foto www.hoogtijscheldevallei.be
Op zondag 16 juni organiseren meer dan 20 Scheldegemeenten HOOGTIJ, een dag vol beleving op en rond het water.

Op zondag 16 juni zal de bijzondere rol die 'onze' rivieren, het Sigmaplan en de Sigma-natuurgebieden spelen belicht worden. En dit met een dag vol activiteiten op en rond het water.

Wat valt er te beleven?

Er zijn heel veel mogelijkheden om de Scheldevallei te verkennen: gegidste fiets- of vaartochten, of je kan met de veerboot of de waterbus gaan. Naast fietsen of varen, kan je ook wandelen. Je kan een beverwandeling maken in Lokeren, een openluchttentoonstelling bezoeken in Wetteren, of een rivierduinenwandeling doen in Berlare.  Als je het nog actiever wil kan je een kajaktocht in Lokeren of een begeleide joggingtocht doen in Dendermonde. Voor de kinderen zijn er ook activiteiten, zoals een echte glittertattoo laten zetten in Dendermonde. Als je het liever wat rustiger wil, kan je ook rustige boottochtjes doen en gewoon ontspannen.

Maar liefst 22 gemeenten en meer dan 20 verenigingen stelden een feestmenu samen langs en op het water tussen Gent en Antwerpen.

Het resultaat? Meer dan 60 uiteenlopende activiteiten! Alle praktische informatie vind je op deze website: https://hoogtijscheldevallei.be/

De Scheldevallei maakt deel uit van de toeristische regio Scheldeland, veruit Vlaanderens meest waterrijke regio, met de Schelde, de Dender en de Rupel als blauwe draad. De autovrije jaagpaden en dijkwegen langs de waterlopen zorgen, samen met de typische veren, voor uren wandel- en fietsplezier. Benieuwd naar meer? Surf naar www.scheldeland.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!