Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

1300 bezwaren tegen stort in oude steenbakkerij Steendorp

vr 23 aug. - 2:40

Actiegroepen hebben in het administratief centrum van Temse vrijdagmorgen ruim 1.300 bezwaarschriften afgegeven tegen de plannen voor een stort in de oude steenbakkerij van Steendorp. Dit moet natuurgebied blijven, zeggen de actievoerders.
actiegroep Steendorp geeft bezwaren af
© Bron: Radio 2

"Dit dossier sleept al aan van in 2012", zegt Eric Baeck. Hij is één van de mensen die vrijdagmorgen de bezwaarschriften kwam afgeven. Vlak voor de zomervakantie heeft het bedrijf een nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. "Het is het zoveelste aangepaste plan, maar telkens met dezelfde bedoeling", zegt Baeck: " het omvormen van de oude steenbakkerij tot een afvalverwerkend bedrijf waar grond uit heel Vlaanderen wordt opgeslagen, gezeefd of biologisch gereinigd en waar beton wordt verkruimeld met een breekinstallatie."

Stank, stof, lawaai en verkeer

Voor diverse actiegroepen en verenigingen was dat het signaal om opnieuw bezwaarschriften te ronselen. Want zij vinden dat het stort niet past, zo vlak naast de Warandewijk. "De bewoners daar zullen zo goed als zeker last hebben van stof, van geurhinder en van geluidshinder, door de voertuigen die op het terrein zullen rondrijden", aldus Baeck. "We zwijgen dan nog over de aan- en afvoer van grond, die de wegen in de omgeving zwaar zal belasten."

Zeven kilo papier

Ondanks de zomerperiode slaagden de actievoerders erin om ruim 1.300 bezwaarschriften te verzamelen. Goed voor zeven kilo papier. Die werden officieel in ontvangst genomen door schepen Wim van Rossen. "Onze diensten zullen al deze bezwaren doornemen en klasseren. Daarna zullen we basis daarvan een advies formuleren met het schepencollege."

Liever natuur

Wat moet er dan wel gebeuren met de oude steenbakkerij?  Voor de actievoerders is het duidelijk: "Dit moet een natuurgebied worden. Zo staat het ook ingekleurd op de plannen. Het gebied is een belangrijke schakel voor de omliggende natuur: het Fort van Steendorp, de Roomkouter, het Gelaagpark, het Kijkverdriet en de Schausselbroekpolder. Dat mag niet verloren gaan", stellen de actievoerders.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet