Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

14.000 CurieuzeNeuzen in Oost-Vlaanderen

di 20 mrt. - 5:23

Bijna 14.000 kandidaten hebben zich in onze provincie aangeboden om de luchtkwaliteit in hun straat te meten, voor het project CurieuzeNeuzen. In heel Vlaanderen deden dat meer dan 52.000 mensen. Het zijn gezinnen, maar ook scholen, bedrijven en overheidsdiensten.

Verschillende woonomgevingen

Iedereen kon zich inschrijven. Het gaat om scholen, bedrijven, overheidsdiensten en gewone gezinnen. De onderzoekers gaan nu de beste meetpunten selecteren. Wie zich heeft ingeschreven, krijgt één van de volgende dagen een mailtje dat hij geselecteerd is, of op de wachtlijst staat. "We willen een goede spreiding over heel Vlaanderen en we willen ook een goeie spreiding van verschillende types van woonomgevingen. Scholen krijgen sowieso voorrang omdat we graag willen dat scholen meedoen", zegt professor Filip Meysman van de Universiteit Antwerpen. 

Resultaten

De hele maand mei zal er gemeten worden. "Daarna gaan we de meetbuisjes analyseren en eind september kunnen we de resultaten bekend maken", zegt professor Meysman. Met die resultaten kunnen de onderzoekers de kaarten voor luchtkwaliteit verbeteren. Zo kunnen ze dan de effecten op de gezondheid beter inschatten. 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet