16-jarige Aalstenaar ontwerpt carnavalsaffiche: "Geweldig gevoel dat mijn affiche overal in Aalst zal hangen"

maandag 13 januari 2020 - 09:24
Niki Vandriessche
carnaval aalst
Bron: Stad Aalst
Staf De Koninck ontwierp de affiche voor carnaval Aalst. Hij werd als winnaar geselecteerd uit een veertigtal inzendingen. Inspiratie zocht de 16-jarige Staf in het feit dat Carnaval in het Aalsters DNA zit. Zijn tekening zal nu in heel de stad zichtbaar zijn.

Elk jaar hoort er een passende affiche bij het aankondigen van Aalst carnaval. Het ontwerpen hiervan is een hele eer. Bovendien zijn de affiches ook échte collectors items onder de carnavalisten. Staf De Koninck (16) tekende de winnende affiche voor deze carnavalseditie. "Ik denk dat binnen een paar weken mijn affiche overal in het straatbeeld zal hangen en ik dan super fier zal zijn", vertelt De Koninck in Start je Dag bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

De paplepel

Staf zit momenteel in het vijfde jaar middelbaar onderwijs in de Academie voor Beeldende Kunsten. Hij baseerde zijn carnavalsaffiche op een oude zegswijze onder de carnavalisten. Namelijk dat de microbe voor het carnavalsfeest met de paplepel wordt ingegeven. "Er staat een kindje op de affiche om dat aan te geven. Ik heb er iets kleurrijks van proberen te maken en een vergiet op zijn hoofd gezet. Mijn ouders hebben ook allebei in een carnavalsgroep gezeten, dus ik ben er ook mee opgegroeid", vertelt De Koninck. 

de carnavalsaffiche 2020

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!