20% meer sluikstortmeldingen in Gent

woensdag 12 juni 2019 - 12:01
Anke Van Meer
sluikstort
Foto: Stad Gent
Uit het netheidsrapport van afvalophaler IVAGO blijkt dat er in 2018 20% meer sluikstortmeldingen zijn gemaakt in Gent dan het jaar daarvoor. “Er is meer afval”, klinkt het, “maar Gentenaars zijn ook oplettender wat sluikstorten betreft.”

Er ligt meer afval in de Gentse straten. Dat blijkt uit cijfers van het netheidsrapport van afvalophaler IVAGO. Om precies te zijn, zijn er bijna 20% meer sluikstortmeldingen gemaakt. “Dat heeft te maken met het feit dat er meer afval is”, zegt schepen Bram Van Braeckevelt (Groen).

Oplettende Gentenaren

Er is meer afval, maar er is ook een andere reden voor de stijging vertelt Van Braeckevelt: “Er worden ook meer meldingen gemaakt van sluikstorten omdat meer Gentenaars propere straten willen. Dat is op zich een goede zaak. We hopen wel dat er in de toekomst minder afval is. Alle afval bannen, kan helaas niet en daarom zullen we er ook voor moeten zorgen dat de inwoners met hun afval op de juiste plaats terecht kunnen.”

Maatregelen

Sluikstort en zwerfvuil is een aandachtspunt voor de stad. “We moeten met de juiste maatregelen ertegen optreden”, gaat Van Braeckevelt verder. “Ik denk dat de meldingsapp voor zwerfvuil heel belangrijk is. Maar daarnaast moeten we er ook voor zorgen dat de mensen op een goed recyclagepark terecht kunnen. Verder is het ook belangrijk dat mensen die ooit al hebben gesluikstort, het in de toekomst niet opnieuw doen.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!