3 Oost-Vlamingen in top 10 Ronde van Vlaanderen

zondag 7 april 2019 - 18:56
Nico Teirlinck
wielrenners Ronde van Vlaanderen
Geen Belgische winnaar in de Ronde van Vlaanderen, maar wel drie Belgen in de top tien. En drie Oost-Vlamingen dan nog wel. Oliver Naessen uit Berlare, Tiesj Benoot uit Gent en Greg van Avermaet uit Dendermonde.

Oliver Naessen eindigde het hoogst in het klassement. Hij eindigde als zevende. Maar evident was het niet. "Ik heb nog nooit zo afgezien in mijn leven", zegt-ie. "De koers was echt een "mental battle" tegen mezelf.". 

Greg Van Avermaet zag opnieuw een kans om zijn favoriete wedstrijd te winnen in rook opgaan. Hij reed al voor de 13de keer mee en eindigde als 10de. Toch gaf hij toe dat hij op zijn waarde is geklopt. "Bettiol ging op het goeie moment. Ik moest toen mijn eigen tempo rijden. Ik kon hem zeker niet volgen."

"Ik had gehoopt op de Paterberg nog met een klein groepje weg te kunnen rijden. Dan hadden we misschien nog naar voren kunnen geraken. Maar met zo'n grote groep was het heel moeilijk."

Van Avermaet was vorig jaar nog ploegmaat van winnaar Bettiol. "Ik ken hem wel een beetje. Hij was een groot talent, maar ook een beetje lui. Vorig jaar stond hij dan ook te dik. Nu heeft hij misschien die klik gemaakt en doet hij er eindelijk wel alles voor."

Benoot (9e): "Trots op manier waarop we koersten"

Tiesj Benoot finishte voor de 3e keer in de Ronde van Vlaanderen en voor de 3e keer eindigde hij in de top 10. "We hebben een goeie koers gereden met de ploeg (Lotto-Soudal). We hebben ons laten zien en mogen trots zijn. Er zat helaas geen beter resultaat in."

"Er werd hard gekoerst, maar toch zaten we steeds met een grote groep. En ook voor mij is het een verrassende winnaar. Hij is een toprenner, maar was bij BMC wat weggedeemsterd. Alhoewel, in de slottijdrit van de Tirreno eindigde hij 2e op 3 seconden van Campenaerts. Als hij een goeie dag heeft, is hij echt heel goed. Chapeau, want we hebben niet getaffeld achter hem."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!