48 handelaars slaan handen in elkaar voor wegenwerken in Maldegem

dinsdag 13 augustus 2019 - 12:54
Amelie Outters
Foto: Radio 2
In Maldegem hebben bijna vijftig lokale handelaars samen een groot infobord laten maken. Daarop staat aangegeven hoe hun winkels bereikbaar zijn tijdens de grote werken op de N9.

Bij wegenwerken zie je vaak een wirwar van bordjes. Alle handelaars willen duidelijk maken hoe hun winkel bereikbaar is en plaatsen dus een bord, maar vaak wordt dat heel onoverzichtelijk. Daarom hebben in Maldegem 48 winkels nu samen een groot infobord laten maken.

Idee van handelaar

"Het idee kwam van één van de handelaars, tijdens een infomoment", weet schepen Jason Van Landschoot. "De gemeente en alle partijen kwamen tot een akkoord en de handelaars hebben de borden zelf vergoed. Ze betaalden elk €150."

Lees verder onder de foto.

Opgedeeld in drie zones

Het was wel een opgave om alle informatie te bundelen, volgens de schepen. "Omdat niet alle handelszaken via hetzelfde omleidingstraject te bereiken zijn, werd de werf opgedeeld in zones A, B en C. Op het grote scherm kan je lezen in welke zone de handelszaak valt die je wilt bereiken. Daarna volg je gewoon de pijltjes met de bewuste letter."

De werken zullen tot eind december duren en omvatten vernieuwing van het wegdek maar ook van de opritten naar de handelszaken. Alle info over de werken vind je op de website van Agentschap Wegen en Verkeer.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!