5 korte wandelingen in Oost-Vlaanderen die kleine kinderen geweldig vinden

zaterdag 8 januari 2022 - 15:05
Wandelen met kinderen is alleen maar leuk als de kinderen het ook leuk vinden. Ontdek 5 korte wandelingen die je kleine kinderen geweldig zullen vinden, en jij dus ook!

1. Blotevoetenpad in Gentbrugge

Wandelen zonder schoenen? Je voeten niet mogen, maar moéten vuil maken? Welk kind wordt hier niet enthousiast van! In de Gentbrugse Meersen vind je een Blotevoetenpad van 1 kilometer. Je wandelt op steentjes, over gras en een zandheuvel, door modder en water. Na de tocht kan je je voeten spoelen in de sloot en drogen aan het gras of de wind. Nog niet voldaan na 1 kilometer? Je kunt in de Gentbrugse Meersen ook wandelen tussen de koeien!

2. Zoek de bosdieren in Vinderhoute

In de Vinderhoutse bossen zijn heel wat fijne wandelroutes, maar het Bosdierenpad is een topper met kinderen. De wandeling is 1,7 kilometer en er zijn heel wat doe-opdrachten. Volg de bosdieren en ontdek het leven in een bos! Er is vlakbij een cafetaria. Wil je nog iets langer wandelen? Er is ook een Leeuwenhof wandeling van 4,3 km.

3. Tikipad in Dendermonde

600 meter, zo lang is deze wandeling in Dendermonde, en ouders van jonge kinderen weten dat het soms niet meer hoeft te zijn. Help de Grote Tiki om de weggewaaide kabouters terug te vinden in het bos. Volg de kabouterpaaltjes, doe opdrachten en trotseer de hindernissen. Superleuk, deze wandeling die start aan het Zwembad Olympos.

4. Kabouterpad in Maldegem

Nog meer kabouterpret vind je in Maldegem! Deze wandeling van 2 kilometer zit boordevol doe-opdrachten. Alleen al de rode paddenstoelen zoeken is een uitdaging! Kabouterpad 'Pinnemuts' is perfect geschikt voor kleuters en kinderen van het eerste leerjaar.

5. Wandelen in het Muziekbos in Ronse

Dat klinkt als muziek in de oren, toch? De grotere tocht kun je inkorten tot 4,7 kilometer, wat voor kleinere beentjes haalbaar is. Heuvels beklimmen, ravotten in het speelbos, uitrusten bij een ijsje, hapje of drankje: de Muziekboswandeling heeft het allemaal.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!