8 jaar cel voor Gentse student die liefdesrivaal probeerde te verstikken

maandag 2 december 2019 - 17:27
Manon Dupont
Rechter
Foto: Radio2
Een Gentse student moet acht jaar de cel in omdat hij begin dit jaar een liefdesrivaal probeerde vermoorden. De twintiger lokte de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin naar zijn kot en probeerde hem te verstikken. Het slachtoffer kon ontsnappen en verwittigde de politie.

Een student uit Gent moet acht jaar naar de cel voor de moordpoging op de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. De twintiger kon de relatiebreuk met z'n ex-vriendin maar moeilijk verwerken en probeerde haar nieuwe vriend te vermoorden op zijn kot.

Koelbloedig en beredeneerd

De twintiger kon de relatiebreuk met z'n ex-vriendin maar niet verwerken. Hij lokte haar nieuwe vriend naar zijn kot in Gent, bond hem vast en plakte tape op zijn mond. Daarna wou hij het slachtoffer laten stikken met een kussen. Het slachtoffer kon ontsnappen en verwittigde de politie. Volgens de rechter ging de student zeer beredeneerd en koel te werk.

Behalve voor de moordpoging op de vriend, stond hij ook terecht voor de belaging van zijn ex-vriendin. De student kan nog in beroep gaan tegen het vonnis.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!